© DF-Koekelare 
Op bezoek bij een kunstenaar : Martine Vyvey
Martine is verpleegster en doet dienst in het Sint-Rembert ziekenhuis te Torhout.   De beeldentuin is 7000m² groot en is bezaaid met sculpturen in cortenstaal en brons. ‘Beweging’ vormt de rode draad in het  oeuvre van Martine. Daarmee trok ze al met haar twee- dimensioneel  werk de aandacht van Wilfried Meert en kreeg ze in 2009 de opdracht voor het maken van de’ Affiche Memorial Van Damme’. Haar inspiratie haalt ze dan ook uit de puurheid van een danser, een sporter die het uiterste van zichzelf vergt, zijn grenzen steeds weer  verlegt voor dat éne optreden, die éne wedstrijd.. In haar smisse voelt ze zich gelukkig, weg van de wereld, met de plasmabrander de vormen uitbranden, bramen afslijpen, in het vuur de vorm smeden, en als een puzzel de stukken aan elkaar lassen tot een harmonieus geheel die dan enkele weken op een draaiplateau gezet wordt om met argusogen te bekijken, het beeld moet aan alle kanten boeien, raken. Om het plastisch uit te drukken zoals één van haar bewonderaars het zo mooi verwoordde: ‘Het zijn niet de vogels die je uitbeeldt maar hun vlucht, Niet de bomen maar het geruis van de bladeren.   Ze exposeerde haar werken in België, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en zelfs Finland!!
© DF-Koekelare 
‘Beweging’ vormt de rode draad in het  oeuvre van Martine. Daarmee trok ze al met haar twee- dimensioneel  werk de aandacht van Wilfried Meert en kreeg ze in 2009 de opdracht voor het maken van de’ Affiche Memorial Van Damme’. Haar inspiratie haalt ze dan ook uit de puurheid van een danser, een sporter die het uiterste van zichzelf vergt, zijn grenzen steeds weer  verlegt voor dat éne optreden, die éne wedstrijd.. In haar smisse voelt ze zich gelukkig, weg van de wereld, met de plasmabrander de vormen uitbranden, bramen afslijpen, in het vuur de vorm smeden, en als een puzzel de stukken aan elkaar lassen tot een harmonieus geheel die dan enkele weken op een draaiplateau gezet wordt om met argusogen te bekijken, het beeld moet aan alle kanten boeien, raken. Om het plastisch uit te drukken zoals één van haar bewonderaars het zo mooi verwoordde: ‘Het zijn niet de vogels die je uitbeeldt maar hun vlucht, Niet de bomen maar het geruis van de bladeren.   Ze exposeerde haar werken in België, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en zelfs Finland!!
Martine Vyvey
© DF-Koekelare 
Martine is verpleegster en doet dienst in het Sint-Rembert ziekenhuis te Torhout.   De beeldentuin is 7000m² groot en is bezaaid met sculpturen in cortenstaal en brons. ‘Beweging’ vormt de rode draad in het  oeuvre van Martine. Daarmee trok ze al met haar twee- dimensioneel  werk de aandacht van Wilfried Meert en kreeg ze in 2009 de opdracht voor het maken van de’ Affiche Memorial Van Damme’. Haar inspiratie haalt ze dan ook uit de puurheid van een danser, een sporter die het uiterste van zichzelf vergt, zijn grenzen steeds weer  verlegt voor dat éne optreden, die éne wedstrijd.. In haar smisse voelt ze zich gelukkig, weg van de wereld, met de plasmabrander de vormen uitbranden, bramen afslijpen, in het vuur de vorm smeden, en als een puzzel de stukken aan elkaar lassen tot een harmonieus geheel die dan enkele weken op een draaiplateau gezet wordt om met argusogen te bekijken, het beeld moet aan alle kanten boeien, raken. Om het plastisch uit te drukken zoals één van haar bewonderaars het zo mooi verwoordde: ‘Het zijn niet de vogels die je uitbeeldt maar hun vlucht, Niet de bomen maar het geruis van de bladeren.   Ze exposeerde haar werken in België, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en zelfs Finland!! Martine is verpleegster en doet dienst in het Sint-Rembert ziekenhuis te Torhout.   De beeldentuin is 7000m² groot en is bezaaid met sculpturen in cortenstaal en brons.